maandag 9 mei 2016

Dag 4 Pilanusberg – Madikwe game reserve.

Na de ochtendsafari en het ontbijt rijden we in een westelijke richting naar het Madikwe Game Reserve. Dit park ligt ongeveer 3 uur rijden van Pilanusberg. Officieel is het Madikwe Game Reserve een nationaal park, maar het park is compleet verpacht aan private partijen. Daardoor is het niet toegankelijk om zelf safari's te rijden. De wildstand in het park schijnt erg goed te zijn.
We kiezen ervoor om de onverharde route te nemen om zo toch wat uitdaging te houden tijdens het rijden, en vaak zie je meer onderweg. Nou is kaart lezen en navigeren met de tomtom niet echt mijn ding en de routebeschrijving van Marcello (BMS) is dan altijd een aangename aanvulling. Maar je raadt het al.. Zelfs nu lukt het mij niet Peter de juiste weg te wijzen. We missen blijkbaar een afslag waardoor we aan de verkeerde kant het Madikwe park binnen komen. Ach ook wel leuk zeggen we tegen elkaar. Rijden we gelijk onze eerste safari op eigen houtje. Al vrij snel staat er voor onze auto een enorme olifant. Oeps hij is ook nog eens ‘in musth’ zien we. Wat nu??? We besluiten de auto in zijn achteruit te zetten, maar de olifant ziet dat als een overwinning en komt achter ons aan. We kunnen maar het best stil blijven staan in de hoop dat hij ons toch niet zo interessant vindt als wij denken. En ja, gelukkig loopt hij van ons weg en geven wij plankgas. Alleen bij het passeren doet hij opnieuw een poging, maar we zijn gelukkig net iets sneller. De wens om onderweg olifanten tegen te komen laat ik verder maar even voor wat het is. Aangekomen bij de lodge staat ons weer een schitterend verblijf te wachten. De foto’s laten al het moois goed zien. Wat een mooi onderkomen voor de komende 3 nachten.
De lodge ligt midden in het Madikwe park en is niet omheind. Aan het eind van de middag gaan we mee op safari. We  spotten witte neushoorns, zebra’s, een aantal leeuwen, en op het einde in de schijnwerper van de jeep nog 3  hyena’s (1 bruine en 2 gevlekte). Helaas was het al te donker om deze op de foto te zetten.
Bij terugkomst staan de tafels gedekt rondom een groot kampvuur en nuttigen we de maaltijd samen met de ranger en andere gasten. Na het eten worden we onder begeleiding van een ranger (met geweer  en strenge instructies) naar onze lodge gebracht. Want zoals ik al schreef het is hier niet omheind en het wild kan in de buurt zijn. Maar vertelt hij erbij dat we wel gewoon op de veranda (30 cm hoog) nog wat kunnen drinken. Dat is safe volgens hem.

We moeten daar een beetje om lachen. De voordeur is niet veilig en de ‘achterdeur’ wel? Nou ja, we geloven hem maar en sluiten de avond af op de veranda met een mooi glas wijn en wat rookgerei. 

2 opmerkingen:

  1. Wow wat een prachtige reis weer! En nu alweer veel moois gezien. Pfff wel eng zeg die olifant 'in must' tegen te komen. En ik zou zeker alert blijven op de veranda haha! Veel plezier en ik kijk al uit naar het vervolg. Groetjes Maja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een prachtige reis weer! En nu alweer veel moois gezien. Pfff wel eng zeg die olifant 'in must' tegen te komen. En ik zou zeker alert blijven op de veranda haha! Veel plezier en ik kijk al uit naar het vervolg. Groetjes Maja

    BeantwoordenVerwijderen