zondag 22 mei 2016

Dag 17 Ermelo – Drakensbergen (Three Trees lodge-Bergville)

Een lange route over een tweebaansweg  brengt ons vandaag in Drakensbergen .
De Drakensbergen zijn met een top van 3446 meter het hoogste gebergte in Zuid-Afrika en zijn in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Voor de Boeren die als eersten naar het noorden trokken om te ontsnappen aan het Britse gezag in de Kaap, leken deze in nevel gehulde puntige toppen op de rug van een enorme draak. Vandaar de naam Drakensbergen. Voor de Zoeloes klonken de stormen rond de toppen als krijgers die met hun speren op hun schilden sloegen. Daarom noemden ze deze bergketen uKhahlamba of 'grens van speren'. Naast de prachtige natuur is hier een rijke historie.
De lodge ligt aan de rand van de Drakensbergen, in het Spioenkop Nature Reserve . Na ons verblijf in Ermelo is het werkelijk weer een feest hier in de lodge te komen. Wat is het hier toch mooi. Onze lodge is helemaal in koloniale stijl ingericht met Afrikaanse details. We komen halverwege de middag aan, maar er was een heerlijke lunch geregeld voor ons aan een mooi gedekte tafel buiten op de veranda. De ontvangst is meer dan warm. De temperatuur is momenteel heerlijk hier, rond de 27 graden. We boffen daarmee want vorige week hadden ze hier sneeuw.

Onze lodge  beschikt over een privédek met een schitterend uitzicht op de Spioenkop vallei. We zien vanaf ons dek in de verte een paar giraffen en een neushoorn op de vlaktes grazen. We nemen een glas wijn en verroeren ons voorlopig niet meer….. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten