zaterdag 21 mei 2016

Dag 16 Hazyview – Ermelo

Vandaag reizen we naar Ermelo, een tussenstop, omdat we (zoals ik al schreef) het te ver vinden om in 1x naar Drakensbergen te rijden. We besluiten de Panoramaroute over de Long Tom pas te nemen. Dit is een weg door de bergen van ongeveer 50 km lang en bekend staat vanwege het mooie uitzicht. Nou we boffen niet, vrij snel komen we in een dichte tot zeer dichte mist waarbij we niet harder dan 20/30 km per uur rijden. We hebben daardoor wel extra lang van de route kunnen genieten.
Halverwege de middag komen we aan in Ermelo. We verheugen ons weer op de lodge want tot nu toe waren ze allemaal adembenemend mooi. Bij aankomst moesten we al lachen, we zitten vast verkeerd want dit ziet er vreselijk uit. Even dachten we dat we daarin gelijk hadden want ook de eigenaar wist niet van onze komst. Maar na wat belletjes bleek dat te liggen aan zijn administratie. Het klopt, jullie slapen vannacht hier. Nadat we kamer gezien hadden keken we elkaar aan.. gaan we hier blijven, of zoeken we iets anders? De kamer was enorm hoog, sfeerloos ingericht, en rook naar verse verf. De badkamer was niet veel meer. Tralies voor de ramen en de deur, en uitzicht op een betonnen plaats waar de cementmolen zijn werk deed. Ach, het is maar voor 1 nacht laten we maar niet te moeilijk doen. En hopelijk maakt het eten hier veel goed. Nog even gekeken naar de recensies op internet en wonderbaarlijk scoort deze lodge een 8. Een enkeling gaf een 2. Met als opmerking dat de eigenaar het zich zelf erg gezellig maakt als afronding voor het slapen. Het eten was inderdaad perfect, daar kunnen we niets van zeggen. Maar toen we wilden gaan slapen merkten we al dat de kamers zeer gehorig waren. We hoorden bijna letterlijk de gasten van de eigenaar in de bar. Ze hadden het erg naar haar zin en waren daarbij zeer luidruchtig. Dit heeft tot zeker 03.00 uur in de nacht geduurd, afgewisseld met hard geblaf van zijn honden die niet gecorrigeerd werden. We sluiten dan ook maar af met de woorden van Guus Meeuwis….Dit is een nacht, die je alleen in films ziet.
Grappig wat tekst met mensen kan doen want de lodge was als volgt omschreven..(aangevuld met foto’s leek het een hoopvol iets…) 

Deze comfortabele lodge met een klassieke uitstraling ligt in Ermelo, in het hart van Mpumalanga, en heeft een prachtig uitzicht op de omliggende graslanden en wetlands. De kamers zijn elegant ingericht, hebben een aparte ingang en zijn voorzien van comfortabele bedden, braai faciliteiten, koffie-en thee faciliteiten, satelliet TV en een en-suite badkamer. 44 On Ennis beschikt tevens over een restaurant.

Pfffff douchen, ontbijten en wegwezen hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten