dinsdag 17 mei 2016

Dag 13 Mashatu Game Reserve Botswana – Pontdrif( grenspost) -Tzaneen

We skippen de safari vroeg in de morgen omdat we weer een lange trip voor de boeg hebben vandaag. Met daarnaast een ochtend safari lijkt ons iets te veel  van het goede. Dus… uitslapen tot 08.00 uur! Na het ontbijt worden we teruggebracht naar de grenspost Pontdrif, waar we de huurauto oppikken en onze reis vervolgen naar Tzaneen. Dit ligt in de provincie Limpopo, het noordelijk gedeelte van Zuid-Afrika. Het is een van de armste provincies van Zuid-Afrika. Mensen kunnen een stuk grond huren van de overheid voor ongeveer 30 rand per jaar (is een paar euro) en vervolgens hebben ze de mogelijkheid om er een huis op te bouwen. Dit duurt soms wel 10 jaar voordat het af is. Ze beginnen met een klein hutje en steeds als er weer wat geld is bouwen ze verder. 
Onderweg komen we van alles tegen, schoolkinderen op blote voeten langs de weg, fietsers op de snelweg en auto’s die van alles en nog wat vervoeren .
In de omgeving van Tzaneen bezoeken we de Magoebaskloof. Dit is een beboste ravijn, waar  in vijf kilometer een hoogteverschil van 600 meter wordt overwonnen. We lopen naar de  Debengeni waterval, waar het water zo’n 60-80 meter naar beneden stort. Mooi om te zien!
*De Magoebaskloof is vernoemd naar Magkobo, opperhoofd van de Tloustam die met zijn stam in 1894 hier zijn schuilplaats had, maar dat even terzijde."
We overnachten in Kings Walden Guesthouse, gelegen in een 3 hectare grote romantische Engelse tuin met spectaculair mooi uitzicht over de heuvelachtige omgeving van Tzaneen. Het is er erg mooi, maar ook even afkicken na ons avontuur in Botswana. Tijdens het avondeten ontmoeten we nog 2 Nederlanders. Met elkaar zijn we de enige gasten vanavond. We besluiten de maaltijd met elkaar te eten en schuiven de tafels tegen elkaar. Een gezellige afsluiting van de dag. Morgen trekken we door naar Hazyview waar we volgens de boeken geen internet hebben. Dus het kan even duren voordat we weer in de lucht komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten