donderdag 19 mei 2016

Dag 14 Tzaneen - Tanamera (20 km van Hazyview)

We beginnen de dag weer als vanouds. Verkeerd! We nemen een afslag te vroeg linksaf waardoor we op een onverharde weg komen die dwars door de bossen gaat. Volgens onze route beschrijving moeten we 9 km rechtdoor. Wat raar, Marcello heeft helemaal geen aanvulling geschreven over deze weg dat hij zo slecht is. De ene kuil naar de andere kuil, afgewisseld met grote gaten en bobbels in de weg. Een echte 4x4 route. Peter helemaal blij, ik wat minder enthousiast. Onderweg komen we houthakkers tegen die ons lachend aankijken. Na 9 km zou er een viersprong moeten komen waar we rechtsaf moeten. Je raadt het al die kwam niet in zicht. We keren om. Natuurlijk komen we nogmaals de houthakkers tegen. En deze keer weer lachend. Ja,ja.. we snappen het roepen we, we zijn verkeerd gereden. Terug naar het beginpunt ondernemen we een nieuwe poging. Gelukkig we gaan nu goed. Vandaag zakken we af naar het zuiden. We verblijven 2 nachten in de buurt van  Hazyview.
We rijden er via de (voor ons inmiddels bekende) Panorama route naar toe. Een mooie route met allerlei fraaie bezienswaardigheden onderweg. We kennen deze weg vanuit een eerdere vakantie die we toen hebben gemaakt met 2 van onze 3 kinderen.
Uiteraard stoppen we even bij een paar high-lights, zoals de Three Rondavels en Bourke's Luck Potholes.  Dit laatste is een mooi fenomeen om te aanschouwen. Bizarre cilinder gevormde gaten zijn ontstaan door miljoenen jaren van snelle ronddraaiende waterkolken, ontstaan door de samenvloeiing van de Blyde river en Treur river. Eigenlijk vind ik de legende achter de namen van deze rivieren nog mooier. In 1840 werd een goudzoeker vooruit gestuurd om de weg te verkennen maar kwam niet meer terug. De rest van de mannen trokken verder en geheel onverwachts kwam hij na weken weer opdagen. Uit vreugde noemden ze de rivier waarop ze op dat moment waren de Blyde River, en je begrijpt het al, op het punt dat ze hem kwijt waren geraakt….. Treur River.
Aan het eind van de middag is het na wederom even zoeken ons gelukt de lodge te vinden. En die is weer adembenemend mooi! We kijken vanuit onze kamer zo naar de rivier die door de bossen loopt. Het geluid van een waterval is daarbij goed te horen. Genieten weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten