dinsdag 17 mei 2016

Dag 12 Aanvulling; Cheeta's!

Bij de avondsafari vraagt ranger Eric wat we nog willen zien. Daar hoeven we niet lang over na te denken: een cheeta. Eric zegt dat een cheeta geen territorium heeft en rondtrekt. Het is dus lastig om hem te vinden en hij belooft niets. Tijdens de safari krijgt hij via de radio het bericht dat er cheeta's zijn gezien. Alleen het is ver weg en de zon is al aan het zakken. Wat doen we? Gaan! We nemen het risico.
In moordend tempo gaan we op weg. We worden in de auto heen en weer gekwakt. Maar we zijn op tijd. Met nog 10 minuten zonlicht zien we een cheeta met 4 jongen. 
Pluim voor onze ranger Eric! We waren de enige van de lodge die ze gezien hebben.Voorlopig was dit de laatste safari. Morgen vertrekken we uit Botswana en reizen we door naar Tzaneen.

Onze avondmaaltijd gebruiken we gezamenlijk met de andere gasten buiten rond een kampvuur. We zien daarbij (op een kleine afstand) een hyena rondscharrelen. En terwijl ik dit blog nog even bij zit te werken horen we de hyena’s buiten huilen. Dat wordt lekker slapen met veel dierengeluiden om eens heen. Jammer dat we Botswana weer verlaten, want hier hebben we toch wel echt de beste safari’s gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten