zondag 15 mei 2016

Dag 10 Mapungubwe National Park - Pont Drift- Botswana

Vandaag verlaten we dit prachtige park en reizen we naar de grenspost Pontdrift. Daar moeten we uiterlijk 12.30 zijn. De auto laten we bij de grenspost in Pontdrift staan (Zuid-Afrika) en we krijgen een transfer naar Botswana Mashatu Main Camp. Indien het hoog water is bij de rivier die we over moeten steken, gaat dat per boot of kabelbaan. Maar door de geringe regen wat er is gevallen de afgelopen tijd  is de rivier nu droog en rijden we er met de jeep door heen.
Mashatu Game Reserve ligt in een afgelegen uithoek in het oosten van Botswana, bij de samenkomst van de rivieren Limpopo en Shashe, en ligt in het gebied dat bekend staat als de Tuli Block. De naam Mashatu is afkomstig van de reusachtige Mashatu bomen die in het gehele privéreservaat voorkomen. Het 30.000 hectare grote Mashatu is tevens het leefgebied van zeven Afrikaanse giganten: de olifant, leeuw, giraf, eland, struisvogel, kori buizerd en de baobabboom.

Na allerlei onduidelijke stempels in ons paspoort bij de douane parkeren we de auto in niemandsland.
Vervolgens worden we door een ranger naar de lodge in Botswana gereden wat nog een trip is van ongeveer 45 minuten. Het is hier warm en het landschap oogt weer heel anders als in Zuid-Afrika. De ontvangst is groots, al het personeel is weer opgetrommeld voor de welkomst begroeting bij de poort. Nadat we ons wat hebben opgefrist gaan we weer op safari. Gelijk prijs, we vinden 4 hyena’s met 3 pups. We worden fan van de private parken. De rangers mogen rijden waar ze willen in dit soort parken en kunnen daardoor heel dicht bij het wild komen.

We blijven wel 20 minuten deze beesten observeren, ik kan er ieder geval geen genoeg van krijgen. Vervolgens zien we nog een kudde olifanten die vlak langs onze auto lopen. Maar sinds onze ervaring met de olifant ‘in must’ ben ik niet meer zo van de olifanten. Gelukkig hebben we een ervaren ranger bij ons en voel ik me een stuk veiliger. In onze auto zit ook een Zuid-Afrikaanse dame van 81. Ze is professor geweest, en is helemaal gek van reizen. Het is een kleurrijk persoon met veel humor. Ze heeft bijna alles van de wereld al gezien. Ze reist met een ex studente van haar, die dezelfde passie heeft. Met elkaar hebben we veel lol tijdens de safari. Wat een bijzonder iemand. Ik hoop werkelijk ook op deze manier oud te mogen worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten