zaterdag 7 mei 2016

Dag 2 Johannesburg – Pilanesberg National Park

We beginnen onze rondreis in Pilanusberg National Park. Hier heeft volgens de boeken een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 vond hier het project Operation Genesis plaats waarbij 6000 zoogdieren in het park werden uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Tegenwoordig leven hier zo’n 10.000 dieren in de dichte bossen, valleien en op de glooiende graslanden van het park, waaronder de eerder uitgezette dieren en giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, (jacht)luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Er vliegen ook nog eens 300 soorten vogels rond.
De wekker gezet op 07.30 ( = uitslapen) . J)
Na een heerlijk ontbijt zijn we klaar voor vertrek. Onze auto voor de komende drie weken werd keurig rond 09.00 uur afgeleverd bij het hotel. Een Ford Ranger 2 4x4, en ook nog eens spiksplinternieuw. Peter natuurlijk helemaal in zijn nopjes, ik vind het maar een groot ding. De deurknop zit zelfs op okselhoogte van Peter. Na alle uitleg (inclusief de verbergplek van de krik) gaan we dan echt op pad. Ze rijden hier links dus dat is even wennen. Ook de besturing in de auto is links ingericht. Bij elke bocht gingen dan ook i.p.v. de richtingaanwijzer de ruitenwissers aan. Maar mijn mannetje leert snel, en na een uur liep de bediening al een stuk soepeler.
We rijden in westelijke richting via Sun City naar Pilanesberg dat op circa twee en half uur rijden van Johannesburg ligt. Als we de stad uit zijn rijden we ook door echt Afrikaans leefgebied. Er lopen veel mensen langs de weg en er rijden veel 'bakkies' (pick-ups) met mensen in de laadbak.
Een mooie route en niet te lang voor onze eerste dag, en dat is lekker relaxed. We arriveren begin van de middag in de lodge. Het ligt rondom de bossen en het uitzicht vanaf ons eigen terras is bijzonder fraai. Vanuit een lekkere stoel is het genieten van de natuur.
Eind van de middag gaan we al mee op safari, en worden we vrij snel begroet door een imposante olifant. Een mooi begin van de vakantie. Bij de terugkomst van de safari heerlijk in de buitenlucht onder de sterrenhemel gegeten. Samen met de gids, Amerikanen, Engelsen en Fransen aan tafel. Het was het een gezellige en fijne maaltijd. En zo leuk om van ieders achtergrond te horen. Zo hadden we een Zuid-Afrikaanse nieuwslezeres in ons midden die daarnaast ook tv programma’s presenteert in het genre van Expeditie Robinson. Natuurlijk werden ook de levende larven besproken die gegeten worden door de kandidaten. Ik moet er niet aan denken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten