donderdag 12 mei 2016

Een typische safari dag.....

Het meeste wild spot je vroeg in de ochtend of laat in de middag. Overdag is het namelijk te warm en houden de dieren zich gedeisd.
Sommige mensen vragen aan ons hoe ziet nu zo’n dag bij jullie er uit als je op safari gaat.
Welnu; Meestal word je rond 05.30 uur gewekt door de ranger en dan heb je een half uur om je klaar te maken voor vertrek. In de lounge nog even snel koffie of thee en dan verzamelen bij de jeep.
Daar ligt een deken (en soms een warme kruik) klaar en installeer je je daarmee in de auto.
Dan gaan we op zoek naar wild. De ranger let goed op verse sporen en indien mogelijk volgen we die. Het voordeel van een privaat park is dat een ranger van de weg af mag en dit ook regelmatig doet om achter het wild aan te gaan (dit gebeurt overigens altijd met respect voor de dieren). Hierdoor kunnen we het wild echt van heel dichtbij zien. Een safaritrip duurt ongeveer 3 uur. Bij terugkomst staat de ontbijttafel gedekt met allerlei heerlijke dingen. Daarna heb je een aantal vrij te besteden uren. Meestal downloaden we dan de krant (bij internetmogelijkheden) en werk ik het weblog bij. Verder genieten we vanuit onze luie stoel van de natuur en het uitzicht om ons heen.
Rond half vier kom je weer bij elkaar voor een high-tea. Aansluitend vertrek je voor de late middag safari.
Ook deze duurt rond 3 uur, en je raadt het waarschijnlijk al… bij terugkomst staat er weer een mooi gedekte tafel klaar voor het diner (de weight watchers krijgen er weer 2 klanten bij als we terug zijn).
Daarna lekker uitbuiken op de veranda met een goed glas wijn. Alleen de motten ( hier zeer groot om te zien) proberen dan hardnekkig onze wijn te kapen.

En dan... lekker naar bed , niet te laat want morgen worden weer gewekt om…….. Precies! Om klokslag half zes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten