donderdag 12 mei 2016

Dag 7 Madikwe game reserve - Welgevonden

Na de ochtendsafari en het ontbijt rijden we in oostelijke richting naar het Welgevonden Game Reserve, een reis van ongeveer 4 uur. Tijdens deze rit kibbelen we (met terugkeerpatroon) over het moment van tanken. Een eeuwige strijd met mijn man. Ik vind namelijk dat hij altijd te laat actie gaat ondernemen, hij vindt altijd dat ik te vroeg begin te zeuren (maar voor de rest hebben we het wel gezellig samen hoor).
Het reserve ligt in de groene Waterbergen, op 3 tot 3,5 uur afstand van Johannesburg, en heeft ongeveer 35.000 hectare land. Het park grenst aan het Marakele Game Reserve waardoor de fauna een groter leefgebied heeft. Ook hier leeft de zogenaamd fameuze "Big Five"(leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel). We verblijven in Nungubane Game Lodge.
Wederom weer een prachtige lodge  waar we door de complete staf buiten worden opgewacht en begroet. Een zeer warm onthaal! We blijken de enige gasten te zijn vandaag en morgen. Jammer, het is altijd leuk andere mensen te ontmoeten, maar een voordeel is nu dat we alle aandacht krijgen die we maar willen, en een privé safari op maat. Wat willen jullie graag zien vraagt onze ranger. Nou… we hebben het luipaard nog niet gezien ondanks dat er 3 dagen naar is gezocht op de vorige locatie. Dan gaan we die zoeken! En we hebben geluk, in het donker vinden we het luipaard achter een rots. De ranger zet er een rode spot op om hem niet te verblinden. 
Wat een pracht beest om te zien.
We sluiten de safari dan ook helemaal naar wens af. Bij terugkomst eten we Koedoe. Voor ons het lekkerste vlees wat er bestaat (excuses voor de lezende vegetariërs onder ons).

@Huub: op wat gekibbel na over het moment tanken is het inderdaad een honeymoon reis.       
@BMS Diana/Marcello: graag de volgende reis alle tankstations vermelden dan hoeven we niet meer te kibbelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten